• 2016-09-19

  API LAIREPMI

  Väldigt mycket i samhället har gått från vänster till höger de senaste 30 åren. Inte minst gäller detta texten. Vi på Stigbergets Bryggeri tycker att det får räcka nu och brygger därför ett kraftigt progressivt öl: API LAIREPMI. Kanske är det början på en ny rörelse från höger till vänster? Vi hoppas på det.

  Även om vi hoppas förgäves så kan vi åtminstone glädjas åt en 100% ekologisk dunderIPA på 8% med grafik av Martin Jacobson och ett besvärligt namn.

  ...läs mer
 • 2016-03-18

  GBGBW IPA 2016

  Stigbergets Bryggeri har fått det hedrande uppdraget att brygga årets officiella öl till GBG Beer Week (15-23 april). Vi har bryggt en maffig IPA i amerikansk stil med stor andel omältat havre och vete samt kopiösa mängder Nelson och Mosaic. Kommer finnas färdig för leverans till krogar i Göteborg på fat och flaska torsdag 14/4. OBS begränsad volym: förhandsboka asap på info@stigbergetsbryggeri.se

   

  ...läs mer
 • 2016-01-06

  Nytt år, nytt bryggeri!

  Vi installerar nytt bryggverk och nya tankar i våra lokaler på Stigberget. Allt är custom made i Danmark av JTM Brew. Det blir bättre, större, allvarligare och roligare. Eventuellt har vi lite ont om öl till salu ett par veckor nu innan allt är igång, men sen öppnar vi en förhoppningsvis aldrig sinande kran av Stigbergets nya och gamla brygder.

  ...läs mer
 • 2015-07-21

  Officer Problem?

  Nu finns denna saliga dryck att avnjuta i stadens baren sedan en tid tillbaka. Vi buteljerar och ställer på systembolagets hyllor den FÖRSTA SEPTEMBER.. Kommer även att kunna beställas styckvis varhelst i landet ni önskar. Testa också All In Brewings version som kommer släppas samtidigt fast i butikerna kring Helsingborg!

  ...läs mer
 • Imperial IPA

  Håll utkik efter O/O & Stigbergets nya Imperial India Pale Ale!

  Hette tidigare O/O <3 Stigbergets DIPA.

  Kalla den vad du vill men nu är den snart här för att stanna i vårt ordinarie utbud.

  Kommer på flaska på Systembolaget den första oktober. FRAMFLYTTAD TILL NOVEMBER: NYTT DATUM 2/11. BESTÄLLNINGSBAR PÅ FLASKA I HELA LANDET

  Mjau

  ...läs mer
 • WIT

  Nu brygger vi vår första WIT-BIER. Kommer snart på fat nära dig. Eller nära oss iallafall.

  ...läs mer
 • 2015-06-29

  Ändringar i sommarens utbud

  Nu plockar vi hastigt och lustigt bort tre flaskor från våra butiker. Sista chansen att hitta Pacific Pale Ale, Stigbergets Bitter och Russian Imperial Stout på ett tag är i princip denna veckan. From 1/7 har vi endast Endless Summer Amarillo, Stigbergets IPA, Eko Pale Ale och Stigbergets Pilsner på hyllorna. Dessutom flyttar alla utom Pilsner till beställningssortimentet. Det betyder tyvärr att bara pilsnern kommer gå att beställa per flaska under sommaren. De andra kan beställas lådvis till hela landet. Varför vi gör på det här viset är för att det ger oss en möjlighet att kvala in i fasta sortimentet. Det hade ju varit skoj och det kommer gå bara de säljer tillräckligt bra under perioden juli-september. Så vill du hjälpa oss att nå ut till fler törstiga stackare så ska du dricka extra mycket Stigbergets i sommar..

  ...läs mer
 • 2015-05-03

  Beställningsbara flaskor!

  Nu går det för första gången att beställa hela vårt aktuella butikssortiment till alla systembolagets butiker och ombud i hela landet! Sakta men säkert tar vi över världen..

  ...läs mer
 • 2015-04-17

  Stigbergets på GBG Beer Week

  Nu startar GBG Beer Week.

  Vi firar hela helgen på Linnégatan 21 eftersom det också är exakt ett år sedan vår konstanta Tap TakeoverHagabions Café & Bar Kino inleddes!

  Nio kranar Stigbergets i vanlig ordning alltså. Premiär för Stigbergets Saison!

   

  Därefter ser veckan ut som följer:

   

  Måndag: Vår bryggare Olle kommer dyka upp på Flying Barrel för att prata om Stigbergets öl.

  Tisdag: Provning av delar av vårt sortiment på Flying Barrel. Vår bryggare Otto svarar på frågor.

  Onsdag: Olle kliver in på Bishops Arms Avenyn och pratar om sitt eget O/O Brewing och kanske lite Stigberget därtill.

  Torsdag: Olle pratar Stigbergets och O/O på the Rover.

  Fredag & Lördag: Stigbergets Bryggeri rullar in på ölmässan. Vi ses där!

   

  Därtill blir det nypremiär under veckan för Stigbärgets/Jerntorgets IPANEMA som bara kommer finnas under en begränsad tid på Jerntorgets Brygghus.

   

  ...läs mer
 • 2015-03-30

  Stigbergets Pilsner på Systembolaget

  1:a april 2015: Världspremiär för Stigbergets Pilsner på Systembolaget i Göteborg. Varje flaska innehåller 100% ekologiska råvaror och du får fyra för en hundring på Systembolaget Nordstan, Linné, Majorna, Kapellplatsen, Gårda och Sisjön.

  Som om detta inte vore nog lanserar vi även Stigbergets Eko Pale Ale och Pacific Pale Ale samma datum i samma butiker.

  Pilsner_eko

   

  ...läs mer
 • 2015-03-26

  Bryggarvikarie i sommar

  Vi behöver en bryggare i två månader i sommar för att täcka upp för semestrar mm. Intresserad? Lägg ett mail till oss snarast så hör vi av oss. Erfarenhet av kommersiell bryggning eller gedigen erfarenhet av hemmabryggning är mycket meriterande.

  ...läs mer
 • 2015-03-16

  Hitchhikers andra

  Nu släpper vi Hitchhikers uppföljare till den succéartade första IPA:n. Den här gången är det en lite snällare American Pale Ale med Amarillo och Centennial som kommer finnas i lager en mycket kort tid.

  hitchhikers pale ale mindre

  ...läs mer
 • 2015-03-10

  SmygPils

  Idag buteljerar vi Stigbergets Pilsner för första gången! Den kommer troligen finnas i smyg på en krog nära dig (om du bor i Göteborg), på flaska eller fat, fram till den 1 april då det blir officiell lansering i våra sex systembolagetbutiker. Flaskorna är dessutom ekologiska. Hurra!

  PilsnerPilsner_eko

   

   

  ...läs mer
 • 2015-02-23

  Nya gamla öl på fat

  Denna vecka  kommer tre gamla hederliga öl tillbaks på fat:

  Endless Summer Amarillo

  Modern Lager

  Stigbergets Bitter

  stigbergets_0010_modern_lager

   

  ...läs mer
 • 2015-02-02

  Hitchhikers @ Stigbergets Bryggeri

  Vi har bryggt en batch ihop med nystartade Hitchhikers Brewing i Malmö som vi släpper i mkt begränsad upplaga på fat. Det blev en fruktig och frisk amerikansk IPA med en hel del Simcoe och mängder av Mosaic..

  ...läs mer
 • 2015-01-29

  Stigbergets Bryggeri 2 år!

  Två år utan fungerande hemsida – det måste firas med en hemsida!

  När vi nu fått lite ordning på de mer basala funktionerna i verksamheten finns det inte längre någon bra ursäkt för att inte också styra upp en hemsida. Så här har vi den.

  ...läs mer