Öl – historiska

  • IPA med citrus- och persikatoner. Smaken drar åt grapefrukt, apelsin och ananas.
  • IPA som alltid flyter. Bild: John Andersson
  • Dubbel-IPA på 8,5 % som är örtig och tjockare än Muddle IPA. Med diesel och löktoner.
  • IPA som bryggts med amerikansk jäst för en renare och klarare karaktär och tydligare beska. Klassisk stil så som IPA smakade förr innan allt blev till dis. Med en alkoholhalt på 7,5%
  • New and Improved bryggdes med samma inställning till bryggning som GBG Beer Week IPA 2016. Nämligen att kombinera de mest potenta humlesorterna för tillfället. Som dessutom i samklang är tänkta att skapa djup och bredd. Ett omöjligt uppdrag som vi kastade oss över.
  • Tillsammans med The Other Half i New York gjorde vi denna IPA.
  • Lumor gjordes i första vändan med otroliga mängder ekologisk honung. Vi ville att denna öl skulle lysa upp Boreftsfestivalen som detta år hade ett flower power-tema. Om den gjorde så eller ej får de lärde tvista om.
  • Vårt koncept New and Improved bryggdes i samarbete med Verdant. Blev hur humligt som helst. Med Citra och Chinook.
  • Välhumlad APA med illustration av John Andersson. Torrhumlad med citra, mosaic och eukanot.
  • Med humlesorten Galaxy i fokus gjorde vi denna dubbelipa.
  • Mellan alla IPA-bryggningar fick vi plötsligt tid till att brygga en Stout. Bild: John Andersson
  • Stigbrau's Especially Splendid Brew. Helt enkelt en ESB - alltså en extra strong bitter. Som vi gjorde tillsammans med DC Brau i Washington DC.
  • Stiggy Puddin IPA. En sambrygd med Mikkeller i San Diego. Buteljerades på 473-millilitersburkar.
  • Hoppy Golden Ale, festivalöl på SMÖF 2017. Maxad med Citra och en sansad alkoholhalt på 4,5%.
  • Med Omnipollo gjorde vi en pilsner. Otippat. Men gott.
  • Vi åkte till Köpenhamn och bryggde Gbg Beer Geek tillsammans med Mikkeller och 3 Floyds på deras bryggpub Warpigs.
  • Zipper APA. Ett samarbete med Lervig i Norge.
  • Ett samarbete med Omnipollo. Hyllad dubbel-IPA.
  • DubbelIPA av vår egen Jagge Bootsy.
  • Barnaby Struves första Stigbergetsöl. Så klart att den blev stark som hunden. Och humlig som katten. Legendarisk. Liksom Barnaby himself.
  • Mikkeller besökte oss i Göteborg och vi bryggde denna lagerdröm. En hoppy pilsner på 5,0%.
  • Humlejos. Torrhumlad upp i brygga.
  • Havre-IPA. Nyanserad, tydligt humlearomatisk doft med inslag av grapefrukt, passionsfrukt, ananas, tallbarr och honung. Eller som vissa säger - en tropisk humledröm.
  • Stigbergets SKOTTÅRSALE. Bryggs endast på skottdagen var fjärde år. Bör lagras minst en olympiad.
  • Vinnare i sin klass på En öl- och whiskymässa i Göteborg 2016.
  • Maltig & rostad med inslag av kaffe, choklad, tjärpastill och pomerans.
  • Här har vi ölet som vann priset för bästa öl alla kategorier på En öl- och whiskymässa i Göteborg 2016. Ett fint pris till en doldis. Finns på systembolaget.
  • Första svenska IPAn att nå top 50 på RateBeer någonsin.
  • Ett fräsigt samarbete mellan O/O Brewing och Stigbergets Bryggeri.
    Katt av Mikael Dalsnäs
  • Finstilt modern lager torrhumlad med Kohatu och Mosaic. Samarbete med konstnären Mattias Norström. Finns på bolaget.
  • Ett gott men tillfälligt samarbetsprojekt med våra vänner O/O Brewing och All In Brewing.
  • Imperial Progressive Ale
    100% ekologisk DIPA
    Bild:
    Acrylic Forest
    Martin Jacobson
    2011, Acrylic on canvas, 69 1/4 x 128 in. (176 x 325 cm)
  • American Bitter. Röd, fyllig och just bitter. En av de två öl som vi också bryggde som folköl detta år. Den andra var vår pilsner.
  • Vår kära pilsner, i uppdaterad form.
  • Västkustsk humlejos.
  • Klassisk tysk Hefeweizen med aromer som skumbanan och kryddnejlika. Bryggs sommartid.
  • Välhumlad American Pale Ale. Fågeln är en Tucan.
  • Komplex Belgo-amerikansk IPA med Saisonjäst och Mosaic samt Nelson Sauvin i drivor.
  • Myrslokens törst.
  • Wheat seems to be the officer problem. Ett trevligt samarbete med All in Brewing.
  • Vår take på Wheat seems to be the officer problem. All in Brewing gjorde en egen variant och vi utvecklade denna remix.
  • 100% ekologisk Pale Ale. Finns i fasta sortimentet på bolaget.
  • Mycket lätt kropp och låg alkoholhalt, men samtidigt mycket välhumlad.
  • Innan Katten föddes.
  • Ett samarbete med Hitchhiker. American Pale Ale med Amarillo och Centennial.
  • Ett ljust och friskt lageröl torrhumlat med amerikansk humle. Eller som någon sa: Somewhat hazy golden beer with a nice lasting offwhite head. Hoppy fruity aroma, citrus, peach, pine, biscuits, grapes, some earthy notes. Hoppy citrus flavor, pine, grass, biscuits, some caramel, peach, earthy, some passion fruit. Quite nice.
  • American Amber Ale som vi bryggt ihop med Fine Wines. Utvalda humlesorter från Oregon.
  • En belgisk pale ale, helt enkelt.
  • Våren 2014 släppte vi i samarbete med festivalen Geggan en variant av vår IPA på flaska till krogar i Göteborg. Inför 2015 års festival tog vi fram en helt ny röd IPA med extra mycket av allt.
  • Fruktig välbalanserad American Pale Ale med en unik arom från den Nya Zeeländska humlesorten Kohatu.
  • Vinterlager special. En lite mörkare lager till en mycket mörkare årstid.
  • Ett samarbete med konstnären Ellen Ekman som förutom en magisk etikett resulterade i en klassisk och frikostig American Pale Ale, torrhumlad med Simcoe Cascade och Centennial.
  • Julen kom och med den jultörsten. För att bidra till det utdragna släckningsarbetet bryggde vi vår första jul-IPA med Nelson, Mosaic och apelsinskal.
  • Något knäckig med stor humlearom och tydlig beska. Välbalanserad och generös.
  • Vi bryggde vår IPA med olika sorters humle. För att upptäcka och lära oss. Denna gång fick Chinook och Mosaic ta plats i brygden.
  • En Calypsovariant av vår IPA.
  • Single Malt And Single Hop: Vienna & Wai-iti blev en succé sommaren 2014. Hög hinkabilitet.
  • Single Malt And Single Hop: Maris Otter & East Kent Golding. Mindre lyckad enligt de flesta. Fantastisk, tyckte ett fåtal. Kommer med största sannolikhet aldrig bryggas igen. (Fast man vet aldrig)
  • Single Malt And Single Hop: Munich & Cascade var först ut i denna sommarserie 2014.
  • Single Malt And Single Hop: Pilsnermalt & Opalhumle i vår första Saison.
  • Amerikansk veteIPA med Granatäpple. Helt exklusivt för Jerntorgets Brygghus.
  • Dubbel-IPA med hälften Nelsonhumle och hälften Kohatu. Förmodligen en dubbelnelson på etiketten. Break the rules!
  • En tidig variant av vår West Coast IPA innan fågeln tog över.
  • Vi specialbryggde en IPA i samarbete med Ölstugan Tullen.
  • Vår Endless Summer Ale med amarillo blev riktigt lyckad och fick en egen etikettvariant. Letade sig in på systembolaget dessutom. Och som vi skrev när det begav sig: Skapligt välhumlad American Pale Ale. Tar aldrig slut. Det är alltid sommar nånstans.
  • Inte en oändligt bra ”blend” visade det sig. Ej att förväxla med Pacific Pale Ale.
  • Femte varianten i Endless Summer-serien som bryggdes under hela 2014.
  • Det här med single hop var ju tvunget att provas. Vi gjorde fem varianter.
  • Amarillo-varianten.
  • Vår citra-variant av Endless Summer Ale.
  • maris otter juggle bitter stigbergets
    Stiltypiskt maltig och kexig engelsk Bitter på Maris Otter och Fuggle.
  • Vi ville så gärna brygga en egen öl, en husets egna öl till vår bar och restaurang Kino i Göteborg. Så vi köpte ett bryggverk och började. Sedan skaffade vi vår pickup och fraktade ölen från bryggeriet till restaurangen. Vilken tid det var! En kick utöver det vanliga.